4+1 Χριστουγεννιάτικες γλυκές δημιουργίες στη νέα σας κουζίνα!



Την ονειρευτήκατε, την σχεδιάσατε, την ψάξατε και, τελικά, κάνατε την καλύτερη επιλογή!  Με γειά η καινούρια σας κουζίνα από την  Casa di Kouros! Και… ποιος καλύτερος τρόπος να την εγκαινιάσετε, από το να τη γεμίσετε χριστουγεννιάτικες γλυκές δημιουργίες κι αρώματα, που θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας!

Για αυτά τα Χριστούγεννα, πέρα από τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που στολίζουν τα γιορτινά τραπέζια μας, σας προτείνουμε 5 διάσημα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, το καθένα κι από μία διαφορετική χώρα!

  • Stollen,  Γερμανία

 Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γερμανίας είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού. Περιέχει ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, σταφίδα, αμύγδαλα ή καρύδια και διάφορα αρωματικά μπαχαρικά. Αρωματίζεται με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και λίγο ρούμι ή κονιάκ. Στο τελείωμα πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη. Παραλλαγές υπάρχου πολλές, με προσθήκη σοκολάτας, μαύρης ή λευκής, αμυγδαλόπαστα, κλπ. Ανάμεσά τους, σίγουρα, θα βρείτε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο!

  • Panettone, Ιταλία   

Αρωματικό, φουσκωτό κι αφράτο, το πανετόνε είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό «ψωμί» της Ιταλίας. Όπως και στην περίπτωση του Stollen, η παραδοσιακή συνταγή το θέλει με αποξηραμένα φρούτα, πορτοκάλι και λεμόνι· ωστόσο, τα τελευταία χρόνια πολλοί προσθέτουν κομμάτια σοκολάτας. Η διαδικασία της προετοιμασίας του είναι χρονοβόρα καθώς η ωρίμανση της ζύμης είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία του γλυκίσματος αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει !

  • Plum Pudding, Βρετανία

Το γλυκό – σύμβολο κάθε βρετανικού σπιτιού που σέβεται τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις! Η πρώτη πουτίγκα, λέγεται ότι φτιάχτηκε τον 14ο αιώνα: ένας πηχτός χυλός με ζωμό βοδινού, πρόβατο, σπασμένο στάρι, σταφίδες, δαμάσκηνα (εξ ου και το όνομα!), κρασί και μπαχαρικά. Τον 16ο αιώνα, ο χυλός …έπηξε και εξελίχθηκε σε πουτίγκα, με την προσθήκη ψωμιού, αποξηραμένων φρούτων και κρόκων αυγού. Πολλοί συνηθίζουν να κρύβουν κι ένα νόμισμα στη πουτίγκα, οπότε,  ίσως φέτος, είναι μία ιδέα να πρωτοτυπήσετε κόβοντας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας πουτίγκα αντί για βασιλόπιτα! Ή, γιατί όχι, και τα δυο! 

  • Bûche de Noël,  Γαλλία

Αν δεν είστε γαλλομαθείς και σας ξενίζει το όνομα, το Bûche de Noël δεν είναι άλλο  από τον γνωστό και αγαπητό σε όλους μας «Κορμό των Χριστουγέννων»! Ένα γευστικό και αφράτο σοκολατένιο κέικ, με γέμιση σοκολάτα και περιχυμένο με λιωμένη κουβερτούρα. Με άλλα λόγια, η αποθέωση της σοκολάτας! Για όσους, πάλι, το προτιμούν λίγο ελαφρύτερο, η αντικατάσταση της σοκολατένιας γέμισης με κρέμα βανίλια είναι ιδανική επιλογή! Δώστε του  σχήμα κορμού και στολίστε το σύμφωνα με τη δική σας φαντασία!  

  • Gingerbread Cookies, ΗΠΑ

Last but not least, τα διάσημα, τα υπέροχα, τα απόλυτα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια ανθρωπάκια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Οι πρωταγωνιστές των χριστουγεννιάτικων κερασμάτων που στολίζουν όχι μόνο το τραπέζι αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Αρωματισμένα με μπαχαρικά, στολισμένα με ζαχαρένιο πολύχρωμο γλάσο, θα χαρίσουν έξτρα χριστουγεννιάτικο χρώμα στο σπίτι σας και έξτρα γιορτινά αρώματα στη νέα σας κουζίνα!

Χρόνια πολλά! 

Μέγεθος γραμματοσειράς
Χρώμα υποβάθρου